Workshopok

Holisztikus, Testközpontú SZÜLÉSFelkészítő WORKSHOPOK Magyarországon.

Jógagyakorlatokkal, tánccal, meditációkkal, pozitív programozással és sok sok információval.

Mert minden Nőnek jár a JÓ SZÜLÉS!

a941294f8cd4c33d1106299cb62ebbcb

Tudtad, hogy  a szülés lefolyását nagyrészt

a  szülésre való testi-mentális-érzelmi felkészülésed határozza meg?

Szeretnél félelmek nélkül, örömmel szülni? Szeretnéd méltón fogadni a kisbabádat?

Gyermeked születése meghatározza mindkettőtök későbbi életét. Ezért nem mindegy, hogy ő milyen útravalót kap az Élethez és te milyen energiákkal folytatod életedet Anyaként.

A szülés annak ellenére, hogy egy természetes folyamat, napjainkban nem természetes, mert nem találkozunk vele a mindennapokban. A szülés medikalizálódása eltávolította az emberektől ezt az élményt, tudást.

Mivel a szülés egy olyan folyamat, ami maximálisan a testünkre, a testünkben végbemenő folyamatokra irányítja a figyelmet, behúz a testünkbe, ezért nagyon fontos, hogy az anya még a szülés előtt gyakorolja a testének a tudatosítását, amit sajnos a mai világunkban a modern mozgásformák nem nagyon támogatnak. Nagyon jók viszont olyan archaikus mozgások, mint pl. a jóga vagy hastánc.

A workshopokok testközpontú módszerekkel segítenek a felkészülésben, hogy önMAGadhoz, a testedhez, a babádhoz és a szülésedhez közelebb kerülj.

A workshopok az elméleti tudásanyagon túl, gyakorlatokkal, vizualizációs, meditációs technikákkal, jógagyakorlatokkal, tánccal van fűszerezve. Holisztikus szemléletben, interaktívan fogod megkapni azt a tudást, amire szükséged van egy szép és biztonságos szülésélményhez.

A szülésedet valójában Te irányítod. Vedd kezedbe az irányítást!

 ♥       ♥   ♥   ♥

Ez nem egy kórházi szülésfelkészítő! De akkor mit kapsz nálunk?

  • Kis csoportban fogunk találkozni
  • Családias hangulat, hasonló érdeklődésű párok
  • Az elméleti fejtegetéseket, interaktív gyakorlatok, játékok követik
  • Mindent kipróbálunk a gyakorlatban is
  • Időnként mozgunk, jógázunk néha még táncolunk is!
  • Relaxáció, vizualizációs és légzési technikák
  • Támogató, biztonságos közegben hangolódhatsz rá a szülésedre
  • Lehetőség van az egyéni problémák átbeszélésére is
  • Nyomtatott és digitális anyagot is kapsz a tanultakról

A workshopok 2,5-3 órásak

1. Szülés félelem nélkül WORKSHOP

Miért nem kell félni a szüléstől? És miért félünk mégis? Minden nő tud szülni. Miért kell akkor mégis tanulni? Mi a természetes szülés és a medikalizált szülés közti különbség? A félelem a szülőszoba ellensége. Félelmek oldása, pozitív megerősítések mély relaxációban.

 

2. Fájdalomkezelési technikák WORKSHOP

Miért fáj, ha nem is kellene, hogy fájjon? Relaxációs technikák. A félelem kiiktatásával sokkal kellemesebbé tehetjük az „utazást”, légzés és vizualizációs technikák.

 

3. Kommunikáció a babával WORKSHOP

Ösztönösen sokaknak működik. Biztonságos tér megteremtése után kapcsolatba lépünk a babával. Többféle technikát is megtanulunk ehhez.

 

4. Vajúdástámogatás WORKSHOP

Mit tehet az anya és mit tehet a segítő a vajúdás zökkenőmentes előrehaladásáért. Hogyan kapcsolódj a testeddel, hogy elő tudd hívni a benned rejlő erőt? „A vajúdást nem túlélni kell, hanem kiélvezni!” – miért van létjogosultsága ennek a kijelentésnek? „Nem a gyors szülés a jó szülés”. Vajúdáskönnyítő technikák. Vizualizáció, légzés. Vajúdási, szülési pozíciók.

 

5. Szülés után, gyermekágy WORKSHOP

Praktikus tanácsok az első 6 hét túlélésére, hogy ne túlélés legyen, hanem valóban mámor. Sokan csak a szülésig gondolkodnak, de a neheze igazából csak ezután jön. Szoptatás, altatás, párkapcsolati nehézségek. Ha anya nincs jól, akkor a baba se. Hogyan figyelj magadra is? Hogyan legyenek az első hetek a család minden tagja számára zökkenőmentesek?