Magamról

corinnakivágvaaláírvaFarkas Corinna vagyok, 4 gyermekes anyuka és IMÁDOK SZÜLNI! Persze van egy csomó címke is amit magamra aggathatok, amiket lentebb majd le is írok. De elsősorban azt az örömet és lelkesedést szeretném átadni mindenkinek, aki nyitott rá, hogy őseredeti tudásunk a szülés, a világ legtermészetesebb dolga, ugyanakkor kulcsélmény is minden nő életében. Hogy lehetséges fájdalom nélkül, örömmel és jó élményként szülni. Hogy van mód a félelmeink leküzdésére és a “fájdalom” megélésének létezik egy teljesen más módja is.

Vízióm, hogy minél több nőhöz eljusson az a hír, hogy TUDUNK JÓL SZÜLNI, mindenféle beavatkozás nélkül. A tréningjeimen nagyon gyakorlatias, testközpontú módszerekkel vezetem vissza a nőket ehhez az ősi tudáshoz. Hogy “Éva átka” a Bibliából nem valóságos (egy rossz fordítás következménye), hogy az a hit miszerint fájdalomban és gyötrelemben kell világra hozni gyermekeinket egy mítosz. De egy olyan mítosz, amely mélyen beivódott minden nő kollektív tudatába és ezért komolyan kell dolgozni ennek kitörlésén. Célom, hogy visszatérjünk ahhoz az ősi tudáshoz, ami az ókorban még meg volt, amikor még könnyen és fájdalom nélkül szültek a nők.  Igen, ez lehetséges!

És akkor most néhány címem: szülésfelkészítő tréner, ThetaHealing® konzulens, női jóga oktató és még sok egyéb más is…Eredetileg az ELTE-n végeztem matematika szakon, ami mellett évekig hallgattam filozófiát, indológiát, elméleti nyelvészetet és informatikát is. Van továbbá egy közgazdász diplomám is, melyet a BGF-n szereztem nemzetközi kommunikáció szakon. Évekig dolgoztam az Oktatási Minisztériumban projektvezetőként magyar pályázatokkal, majd pár évvel ezelőtt a Széchényi Programirodán EU-s pályázati tanácsadóként. Ugyanakkor 13 éves korom óta jógázom és foglalkozom spirituális dolgokkal a durván racionális tanulmányaim és munkáim mellett. Végül is elértem abba a korba, ahol már nem akarok kompromisszumokat kötni és csak olyan dolgokkal akarok foglalkozni, amik igazán örömet okoznak nekem és remélem másoknak is. Olyan dolgokkal, amik igazán hasznosak és amik az emberiség tudatszintjében okozhatnak emelkedést. Ezért eldöntöttem, hogy jógaoktató leszek és holisztikus szülésfelkészítő tréningeket fogok tartani. És ehhez persze folyamatosan tanulok és bővítem az eszköztáramat: pl. théta healing, reiki és még sok sok egyéb tanfolyam, tudás.

Szükségesnek tartom előre bocsátani, hogy a honlap tartalma több tekintetben eltérhet azoktól az írásoktól, melyet várandósoknak írtak egészségügyi szakemberek a szülés körüli szaksegítségnyújtásról. Az írásaim sokat merítenek a saját szülésélményeimből (2 gyermekemet kórházban és 2 gyermekemet otthon szültem), ill. a hozzám fordulók tapasztalataiból. Továbbá tanulmányoztam a holisztikus, nőközpontú bábai modelleket, a holisztikus szüléskísérést, a dúlai gyakorlatokat, a gyöngéd szüléskísérést, a spirituális szülésfelkészítést, női jóga rendszereket, valamint képzett ThetaHealing® terapeuta vagyok.

Elhívást éreztem, hogy megosszam másokkal azt a sok sok tapasztalatot és tudást, amit  a szüléseimre való felkészüléseim során megtanultam, átéltem. Szeretném visszaadni a nőknek az önmagukba vetett hitüket, és azt az ősbizalmat a testük iránt, ami talán 100 évvel ezelőtti időkben megvolt, mára valahogy megkopott. Szeretném, ha minden nő tudná, hogy a testünk nem selejtes termék, nem egy gép és a teremtő sem egy gondatlan szerelő. A női test ugyanúgy tud szülni, mint egy nőstény oroszlán, szarvas vagy bármilyen más emlős állat mindenféle sebészeti beavatkozás nélkül. A szülés képessége velünk született tudás. Egyedül a a félelmeink és a kétségeink akadályozzák meg ennek a tudásnak az előhívását. Szeretném lehántani a szüléssel kapcsolatos rengeteg félelmet, mely a nőket megalkuvásra készteti és a csak “baj ne legyen” hozzáállásból átadják a saját szülésük irányítását külső erőknek, mely így eleve nem tud a saját természetes útján, a természet által több millió éve kialakult, biztonságos medrében haladni.

Az a vízióm, hogy egyre több nő merjen szülni tudatosan, bízva önmagában és a testében. A vajúdás és szülés közbeni elakadások, problémák nagymértékben lelki okokra, traumákra vezethetők vissza. Ha visszaadjuk a nőknek a női minőségeikben való bizalmat, hitet és oldjuk a félelmeiket, traumáikat, akkor igazi biztonságot teremtettünk. Nagyon fontosnak tartom, hogy a nők megértsék, megérezzék, hogy a saját szülésük irányítói egyedül ők lehetnek. Ha egyre több nő megy a TUDOK SZÜLNI tudattal szülni, és igényt tart arra, hogy kísérjék a szülését, ne pedig irányítsák kívülről, akkor azt gondolom, hogy rengeteg problémát előztünk meg és egyre több boldog és kiegyensúlyozott gyermek fog megszületni természetes úton erre a világra. Ebben szeretnék segíteni minden hozzám fordulónak.

Vedd fel velünk a kapcsolatot:

Telefon: +36-30-498-2558

E-mail: corinna.farkas@gmail.com

Skype: shirisha007

Ezúton szeretnék KÖSZÖNETET mondani Noll Andrea (Nandu) bábának, aki mindkét otthonszülésemet kísérte és átélhettem mellette a szülés-születés igazi misztériumát. Köszönet azért is, mert amikor vele konzultáltam szülés előtt, mindig azt éreztem, hogy “KISÜTÖTT A NAP” és hogy a szülés a világ legtermészetesebb és legpozitívabb dolga. Honlapja: http://holdudvar.babahaz.hu.

Nandu_con_Diego

Érdekességképpen itt egy cikk a Monitor Magazinból a harmadik gyermekem otthonszülésével kapcsolatban: Tovább a cikkhez!

Itt pedig “kis” családunk:

csaladmontázs